Procesul de vindecare
Te ajut în măsura în care îmi permiți să te ajut
Pentru reabilitarea funcționalității părții disfuncționale, se recurge la:
1. Interviu inițial de descoperire
2. Sesiune de hipnoză ( durată 1 – 2 ore)
3. Meditație ghidată cu sugestii pentru reabilitarea disfuncției. (durată de finalizare 2 – 3 zile)
Înaintea înțelegerii procesului de vindecare este impotant să ne cunoaștem….
Subconștientul este depozitarul tuturor resurselor în stare latentă, ca un puzzle bine determinat al peronalității.
Părțile personalității
Personalitatea noastră este compusă la nivel subliminal din mai multe părți, de obicei distincte, recunoscute astfel de subconștient pentru a le etala mentalului la nivel conștient, in anumite momente ale existenței.
Acestea sunt create prin repetarea unui comportament de gestionare a unei situații specifice (mersul pe bicicletă, scrisul, mâncatul, etc.). Ele sunt multiple părți componente ale Sistemului Nervos create prin intermediul dezvoltării legăturilor sinaptice cerebrale.
În unele tehnici de vindecare, aceste părți ale personalității mai sunt denumite și ”Resurse” întrucât reprezintă capacitatea de a executa o anumită sarcină formată prin automatism. Fiecare dintre aceste părți, sau resurse, manifestă trăsăturile comportamentului care le-a format. În fiecare clipă a existenței, o resursă este prezentă în conștient, manifestându-și comportamentul și trăsăturile sale. De exemplu, atunci când se conduce mașina, o parte responsabilă de condusul mașinii este în conștient, iar când ajunge acasă și se relaxează, o altă parte (responsabilă cu relaxarea) o înlocuiește pe cea anterioară preluând conștientul.
Atunci când o parte a personalității nu se manifestă în conștient, ea se află în stare latentă, pasivă, în mediul subconștient al minții. Dar când una din părți își modifică comportamentul normal al manifestării sale uzuale, înseamnă că a fost deranjată de la traectoria sa în urma unui eveniment neplăcut pe care subconștientul l-a catalogat indezirabil, determinând respectiva parte să-și modifice comportamentul pentru a gestiona cu succes eventualele evenimente neplăcute din viitor.
Părțile care formează puzzle-ul sunt de regulă bine determinate în starea lor naturală, dar atunci când un factor derutant cum ar fi un eveniment considerat tulburător apare pe parcursul vieții sau este reiterat (reamintit) în conștient, tulbură conduita corectă a unei părți, iar când aceasta ajunge în conștient, se manifestă într-un mod derutant, creând astfel o disfuncție mentală: Frică, Confuzie, Blocaj, Ruminație, Depresie, Respingere, Dezamăgire, Conflict interior, Emoții nejustificate, etc. Dacă acestea nu sunt rezolvate, subconștientul recurge la diferite strategii de estompare a acestora, creând părți care să gestioneze emoția neplăcută rezultată. Alcoolismul, fumatul, bulimia, anorexia, comportamentul antisocial (agresiv), perfecționismul, dependențele de job, de cumpărături, de jocuri de noroc, si multe altele sunt strategii ale subconștientului de a devia conștientul de la realitatea neplăcută.
Primul pas pe drumul transformării lăuntruice este un punct esențial al procesului și are ca scop DESCOPERIREA disfuncției prin adresarea unor întrebări specifice. De cele mai multe ori pentru terapeut este mult mai important modul cum se raspunde la întrebări și starea de spirit a subiectului în acel moment, decât ce se răspunde. De aceea, uneori acestă parte poate părea plictisitoare, ciudată, cu întrebări enervante, repetitive și fără sens. Dar modul de răspuns la aceste întrebări dezvăluie terapeutului amănunte esențiale despre localizarea și izolarea disfuncției, tehnica de abordare, personalizarea afectivă prin folosirea metaforelor verbale, precum și multe elemente ce oferă personalitate stilului de transformare.
Hipnoza terapeutică
Hipnoza este cea mai eficientă modalitate prin care un terapeut poate pătrunde în subconștientul unei persoane pentru a determina cauza și modul prin care o disfuncție a apărut în conștient.
Acest proces cuprinde o sesiune inițială de relaxare specifică fizică și mentală de suprafață. După această primă parte, subconștientul se revelează clar neocultat de partea critică a minții (semiadormite)
În această stare de echilibru mental, urmează descoperirea părții vătămate în vederea reabilitării. Acest proces se realizează prin intermediul unor întrebări specifice ale căror răspunsuri elucidează terapeutului și subiectului (pacientului) foarte multe aspecte ale părții vătămate precum data apariției, evenimentul inițial perturbator, persoane implicate și alte informații importante în procesul de reabilitare.
ATENȚIE!
Acestor întrebări ale procesului de hipnoză este important să se răspundă prompt, fără intervenția critică al conștientului, care, în urma întrebării, din obișnuință, poate începe instinctiv un proces de gândire creativă sau memorativă. Acestor întrebări Subconștientul răspunde aproape instant iar informația aferentă trebui relatată imediat așa cum vine fără a se apela la judecată. De acea amintesc că ceea ce vine… ”Vine de la Sine”. În cele mai multe cazuri răspunsul apare înaintea finalului întrebării și nu conține termene de atribuire personală sau de ambiguitate (nu știu, eu cred că, parcă, cam, nu-mi dau seama, e.t.c). Terapeutul experimentat observând devierile de la proces, insistă cu reîntrebare sau recurge la diferite strategii de reaprofundare a stării de transă, încercând o altă cale de a ajunge la informația scontată.
În urma analizei, Disfuncția se înlătură ușor cu ajutorul unor noi convingeri de situație prin diverse strategii terapeutice direct în Subconștient. Apoi urmează reiterarea scenică a evenimentelor (descrise în timpul interviului inițial) prin prisma noilor convingeri atașate. Se construiesc evenimente ipotetice cu scene similare prin proiecție în viitor pentru o înrădăcinare a noilor convingeri. Iar revenirea la conștient se realizează plăcut cu sugestii inspiratoare.
Entități mentale atașate
Nu de puține ori, prin hipnoză s-au descoperit părți disfuncționale ale personalității care NU aparțin subiectului. Sunt entități mentale externe atașate subconștientului pentru a influența negativ comportamentul persoanei. De obicei aceste entități nu au un caracter pozitiv în viața cotidiană a individului și nu sunt deranjate de faptul că provoacă neplăceri. Intră în interiorul ființei la nivel subconștient confundându-se cu resursele acestuia.
Majoritatea entităților de această factură sunt nedezvoltate și nu cunosc moduri de evitare a exacerbării sale ieșind pregnant în evidență, deranjază de fiecare dată conduita celorlalte părți. Adolescentii care, fără motiv întemeiat devin brusc fumători, alcoolici, sau capătă un comportament antisocial, agresiv, fiind de nerecunoscut, este cel mai elocvent exemplu în acest sens. Adesea nici ei nu cunosc motivul real al comportamentului lor.
Dar, în multe cazuri, entitatea mentală afiliată subconștientului este suficient de discretă, astfel în cât să nu deranjeze celelalte resurse bine intenționate prin manifestarea sa, justificându-și comportamentul ca având temei pozitiv (fumez pentru că nu am bani, beau ca să uit, mâncatul mă relaxează etc.) încercând astfel să-și opacizeze disfuncția vădit anormală. Aceste entități sunt suficient de parșive și de cele mai multe ori influențează întregul conștient prin infuzia cu gânduri de control total asupra disfuncției (dacă vreau mă las oricând) pentru a evita idea oricărei acțiuni împotriva sa. Acestea nu sunt neapărat de factură demonică și nu reprezintă neapărat o posesiune.
Formele Gând sunt alcătuite prin obișnuință si conceptualizare puternică, care, detașate de autor la un anumit moment (moarte de exemplu), cutreieră haotic în planul subtil al planetei (planul astral) până când sunt atrase de locuri și ființe de frecvență vibrațională asemănătoare. Asemenea atașări de Forme Gând mai mult sau mai puțin pozitive au loc atât în preajma localurilor, barurilor, cazinourilor sau a bordelurilor, cât și în spitale cu numeroase decese, ba chiar și maternități.
Prin procesul de Cartografiere a Personalității astfel de intruși sunt devoalați și eliminați din subconștient prin procedee și tehnici speciale de hipnoză, iar prețul unei astfel de sesiuni este preferențial, accesibil tuturor. De multe ori pacientul aparținător nu este convins că dorește această înlăturare a entității atașate, iar dorința îi este respectată dar conduita acestuia este corectată și reabilitată. Am întâlnit cazuri de atașare a unor entități încă din momentul nașterii în maternitate. Acestea erau rămășițe conceptuale ale unei ființe proaspete mămici, ce a fost nevoită să-și părăsească corpul fizic după un travaliu fatal. Dorința ei acerbă de a deveni mamă i-a trezit un impuls protectiv poate puțin exagerat, iar în momentul decesului, confuzia și deznădejdea ei de după ieșirea din corp, au destrămat aceste impulsuri și sau transferat la copii nou-născuți ale căror mame au empatizat emoțional cu tragedia ei. Copiii care au crescut cu acest fel de entitate hiperprotectivă atașată în subconștient, au dezvoltat fobii (nejustificate de evenimente traumatizante) sau chiar episoade de atacuri de panică. În urma descoperirii acestei entități (cu intenții pozitive, de protecție exagerată), persoana în cauză nu a dorit eliminarea ei definitivă din spectrul său subconștient, dar a acceptat reabilitarea acesteia prin corectarea modului ei de manifestare.
Concluzia este că acest tip de entități subtile coexistă în același spațiu în care noi ne ducem viața, și au capabilitatea și posibilitatea să se alipească oricărei persoane cu care rezonează la nivel vibrațional. În deosebi persoanele cu slabă pregătire spirituală și fără autocontrol mental sunt foarte vulnerabile la aceste atașări de entități. Ființele care au capabilitatea de a gestiona și controla impulsurile interioare prin meditație, contemplație și introspecție sunt imposibil de păcălit și amăgit nici măcar la nivel subtil.
Meditația Ghidată
Meditația, este antrenamentul cel mai eficient pentru dobândirea unui control mental. O minte bine educată în acest sens poate ridica frecvența de vibrație întregului organism conferind vigoare, sănătate și protecție energetică întregului sistem. Dar, pentru că majoritatea dintre noi nu dețin controlul mental necesar, meditația înregistrată se poate coordona într-un anume sens dorit, oferind astfel auditoriului neantrenat ghidarea potrivită țelului său de atims.
Meditația ghidată are rol terapeutic obijnuind subconștientul în mod ciclic de realitatea dorită. Înregistrarea este creată personalizat pe situația și particularitățile individuale, pentru un randament maxim al terapiei. Modul de mixare al vocii este creat special pentru a echilibra și armoniza emisia de unde a emisferelor cerebrale, iar fondul sonor spectral este astfel construit pentru a conduce creierul în zona de emisie a undelor de frecvență joasă, Dlta și Tetha, pentru revelarea mai vie a subconștientului. Când această stare profundă de relaxare s-a atins, scenografia imagisticii personalizate impresionează subconștientul, convingându-l de noua realitate.
Meditația ghidată conține, deci, sunete binaurale care permit alunecarea cu ușurință în zona de somn, de aceea nu este recomandată poziția culcată. În starea de somn, când atenția lipsește complet din conștient, efectele meditației scad până la 40% – 50%. Poziția șezândă cu spatele drept și capul nerezemat este ideală pe timpul meditației pentru evitarea alunecării în starea de somn. Recomandarea generală este să se folosească seara, înainte de culcare, pentru ca sugestiile să creeze efecte și pe timpul nopții. Dar NU este recomandat să se folosească drept factor de somn, pentru evitarea insomnie, deoarece poate crea obișnuință la nivel subconștient. Insomnia, ca și somnolența, este un comportament deviant al unei resurse interioare și trebui tratată ca atare.
Soluția meditației ghidate este dedicată tuturor, mai ales celor fără pregătire spirituală sau mentală, care după procesul de reabilitare a funcționalității prin sesiunea de hipnoză au tendința de a se întoarce la vechile obiceiuri. Ascultarea ciclică a acestor înregistrări prelungește efectele sesiunii de hipnoză întărind în timp noile convingeri pozitive ale subconștientului. Chiar dacă meditațiile ghidate au adesea efecte mult mai impresionante decât sesiunile de meditație yoghine, transcedentale, sunt de fapt sprijin și ajutor în educația mentală si în educația noastră spirituală. Ideal este să evoluăm în ptactica spirituală pentru a ne crește în mod natural…
Frecvența de Vibrație
Testează sesiunea de relaxare să observi cum te ajută!
(doar în condiții de izolare meditativă, ascultată la căști)